Працюють без електрики: фен з USB замінить "Дайсон", а чайник закип’ятить воду за 8 хвилин
Працюють без електрики: фен з USB замінить "Дайсон", а чайник закип’ятить воду за 8 хвилин

Працюють без електрики: фен з USB замінить "Дайсон", а чайник закип’ятить воду за 8 хвилин

Українців темрявою не налякати. Та й чого лякатися, якщо є чимало приладів, які допоможуть з комфортом пережити віялові відключення електроенергії. Про те, куди можна вкручувати акумуляторні лампи, чи треба купувати чайник на батарейках та за скільки часу розрядиться бездротовий пилосос – у матеріалі Коротко про.

Портативна зарядна станція, кілька якісних павербанків та ліхтариків – не розкіш, а необхідність для кожного українця. Все ж електрику вимикають все частіше та на довше. Та, на жаль, не кожна зарядна станція «потягне» той же фен чи праску. А як бути зі світлом у квартирі, коли живлення узагалі немає? Виявляється, на українському ринку є чимало гаджетів, які працюють без електрики.

Акумуляторні світильники та лампочки

Акумуляторні світильники безперебійно працюють до 3-4 годин. Фото: moyo.ua

Акумуляторні світильники безперебійно працюють до 3-4 годин. Фото: moyo.ua

Електрики немає, але світло у кімнатах є. На ринку у вільному продажу є великий вибір акумуляторних світильників і таких же лампочок до люстр. Зазвичай такі прилади працюють довго, а розряджаються повільно.
Акумуляторні світильники бувають двох типів: ті, що заряджаються від USB, та такі, які мають набір батарейок. І ті, й інші безперебійно працюють до 3-4 годин. А час зарядки акумуляторних 5-6 годин.
Лампочки з акумулятором мають схожі параметри. Але додатковий плюс: є спеціально виготовлені для люстр. Тобто викручуємо з лампи звичні лампочки, заміняємо на акумуляторні. Доки є у мережі напруга, пристрій накопичує в акумуляторі електроенергію, а коли світло відключають, працює вже автономно.
До речі, освітлення акумуляторних ламп та світильників максимально наближені до звичайного освітлення у домі. Тобто можна читати, писати, вишивати, займатися звичними справами, і очі боліти не будуть, а зір не погіршиться.
Щоправда, є нюанс: такі лампочки можна використовувати лише у світильниках відкритого типу. Вартість світильника: від 500 грн.
Ще один нюанс – вимкнути таку лампочку ви не зможете. Вона світитиме, доки не сяде заряд акумулятора (ну, хіба що дадуть світло, тоді можна вимкнути вимикачем. Хоча вмикається так, як і звичайна) або доведеться викручувати її з патрона.

Вартість лампочки: від 120 грн.

Бездротовий фен з USB

Щоб не мити волосся згідно з графіком обленерго, краще витратитися на такий прилад. Бездротовий фен з USB невеликого формату, його зручно брати з собою у відрядження чи подорож, адже поміститься навіть в жіночій сумочці. Заряджається за допомогою USB від 3 годин і довше при 100% розрядженні. Час роботи акумулятора, як обіцяють багато виробників, приблизно 40 хвилин. А насправді хвилин 20-30. Мало це чи достатньо – вирішувати користувачам.

На ринку є бюджетні варіанти та дорогі від 3 тисяч грн. Від дешевих приладів такого плану не треба очікувати якихось додаткових функцій, все таки це не "Дайсон". Хоча коли треба просто швидко висушити голову – тут вже не до питань.

Вартість фену: від 1400 грн.

Бездротовий фен з USB зручно брати з собою у відрядження чи подорож. Фото: joom.com

Пилосос з акумулятором

Зручна річ! Допоможе без зайвих зусиль підтримувати чистоту у домі, навіть коли немає електрики. Такий пилосос легкий, зручний, простий у користування, з ним справиться навіть дитина. Ще й не має довгих шнурів, які під час прибирання тягнуться з кімнати в кімнату. Дорожчі моделі мають додаткові насадки для миття, підсвітку, щітки, які крутяться на 180 градусів, різні режими швидкості. Час роботи до 40 хвилин. Це дійсно так, але, знову ж таки, є нюанс. Чим більша швидкість пилососа, тим менше часу він працюватиме. При турборежимі, яким зручно чистити килими, заряду акумулятора вистачить на 20 хвилин прибирання. А заряджається такий гаджет 4-5 годин.

Вартість пилососа: від 6000 грн.

Пилосос на батарейках – теж не розкіш, а необхідність. Фото: maklta.com.ua

Бездротова акумуляторна праска

Рекомендуємо такий товар лише тоді, коли хочете змінити свою стару праску на нову. Справа в тому, що хоч виробники голосно заявляють про наявність акумулятора в такій прасці, насправді час її роботи надто короткий: усього кілька хвилин. Тобто заряду вистачить попрасувати сорочку чи сукню, але не на дві зім’яті речі одразу. Хоча і в такій прасці є свої плюси. Зазвичай виробники «наповнюють» прилад усілякими додатковими функціями: новітньою «підошвою», яку не пошкодить і наждачний папір, режими з парою, крапельний, без води тощо, миттєвий нагрів.

Вартість праски: від 2000 грн.

Чайник на батарейках

Не найбільш необхідна річ у господарстві, але якщо маєте зайві гроші, то чому б і ні. Такий чайник працює на акумуляторах або батарейках (від чотирьох і більше). Зате при вимкненні електрики завжди зможете приготувати чашку запашної свіжої кави чи чаю.

Зазвичай прилад має невеликий об’єм, до 1,5-1,7 літра. Щоб приготувати філіжанку еспресо, доведеться почекати хвилин 8-10, доки вода закипить. Виробники обіцяють, що заряду вистачить на 2-4 кип’ятіння води, залежно від об’єму. Тобто сім’я з двох дорослих (дві чашки кави) та двох дітей (дві чашки чаю) закип’ятить такий чайник двічі, перш ніж він розрядиться.

Вартість чайника: від 1000 грн.

Чайник на акумуляторах буде актуальним не лише у походах. Фото: hotline.ua

Нашийник, що світиться для домашніх тварин

Для власників собак це обов’язкова покупка. Звісно, домашні улюбленці навряд чи відчувають дискомфорт при відключенні світла. Тому нашийник, що світиться у темряві, більше для заспокоєння нервів господаря тварини. З таким нашийником вигулювати собаку у темну пору доби зручно, одразу видно, куди побіг пес. А ще тварину з ліхтариком на шиї точно помітять водії автівок, мотоциклісти та велосипедисти.

Нашийники з ліхтариком є різних форм (у вигляді кулонів, маленьких точок, що світяться, люмінесцентної стрічки тощо). Зазвичай працюють від однієї батарейки. Час роботи до 10 годин. Зазвичай такі нашийники мають різні режими світіння, їх легко надягати і знімати, зручні для тварини.

Вартість нашийника: від 200 грн.

Вигулювати собаку з таким нашийником у темну пору доби зручно, одразу видно, куди побіг пес. Фото: illumiseen.com

Джерело матеріала
loader
loader