Колосальна робота: у КМДА відзвітували про відновлення енергетичних об'єктів
Колосальна робота: у КМДА відзвітували про відновлення енергетичних об'єктів

Колосальна робота: у КМДА відзвітували про відновлення енергетичних об'єктів

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв розповів, скільки у Києві відновили генеруючих потужностей, зруйнованих обстрілами Росії.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, у столиці фахівці відновили дві третини власних генеруючих потужностей, пошкоджених після ракетних обстрілів з боку країни-терориста РФ. Відповідні роботи продовжуються. Обладнання великої кількості багатоповерхівок столиці залежить від енергії.

За словами Пантелеєва, столичні енергооб'єкти зазнали більше десятки обстрілів, внаслідок чого було виведено з ладу більше половини генеруючих потужностей.

Енергетика

"Проведено колосальну роботу і зараз дві третини – відновлено. Важливо те, що використовуються найсучасніші європейські технології та обладнання. В результаті, енергетичні об'єкти міста, які будувалися переважно в радянський період, отримують модернізацію та стають набагато ефективнішими", – розповів він.

Крім того, заступник КМДА нагадав, що у столиці близько 11 тисяч багатоповерхових будинків, з яких значна частина має інженерне обладнання, яке залежить від електроенергії.

"Це насоси систем водопостачання, опалення, ліфти і т.д. Місто розробило та реалізує 4 програми як інструменти для будинкових громад щодо встановлення резервного харчування. Це програма співфінансування енергоефективних заходів 70/30, програма співфінансування ремонтів, програма компенсації коштів за придбання альтернативного харчування та програма надання пільгових кредитів. На сьогоднішній день вже понад 1000 будинкових громад взяли участь у таких програмах та виконали енергоефективні заходи", – додав Пантелеєв.

Нагадаємо, в Укренерго анонсували дні без відключень світла.

Джерело матеріала
loader
loader