Суфле – це французька страва, що випікається. Його основу складають яєчні жовтки, змішані зі збитими в пінку білками. Але чи можна приготувати цю страву, якщо вдома немає духовки?
Фудблогерка Ліза Глінська в Instagram розповіла, що це дійсно можливо. Звісно, для цього потрібно слідувати її рецепту та рекомендаціям. В результаті у вас вийде просто неперевершений десерт.
Інгредієнти
- Полуничне пюре – 400 гр
- Желатин – 20 гр
- Вода – 100 мл
- Цукор – 50 гр
- Грецький йогурт або вершковий сир – 200 гр
- Вершки 30-35% - 100 мл
- Свіжа полуниця – для декору
Спосіб приготування
1.Холодну воду змішуємо із желатином за залишаємо на 15 хвилин.
2. Полуничне пюре поміщаємо у сотейник, доводимо до кипіння та варимо протягом 2-3 хвилин.
3. Додаємо цукор та перемішуємо.
4. Додаємо желатинову масу та знову перемішуємо.
5. Вершковий сир змішуємо з вершками до утворення однорідної консистенції.
6. Тепле пюре об’єднуємо із вершковим сиром та вершками.
7. Накриваємо масу харчовою плівкою "в контакт" та відправляємо у холодильник на 1 годину.
8. Холодну масу збиваємо у чаші комбайну. Якщо протягом 3-4 хвилин маса не збільшилась в об’ємі, значить вона недостатньо охолодилась.
9. В результаті сама повинна стати повітряною та збільшитись в об’ємі. Викладаємо в піали та декоруємо полуницею.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру