В Україні переглянуть соцвиплати: надто багато наобіцяли людям
В Україні переглянуть соцвиплати: надто багато наобіцяли людям

В Україні переглянуть соцвиплати: надто багато наобіцяли людям

Міністр соціальної політики України, Оксана Жолнович, нещодавно на конференції у Вільнюсі заявила, що країна перегляне підхід до соціальних виплат.

Проблема в тому, що Україна взяла на себе надто багато соціальних зобов'язань, але не вистачає грошей, щоб їх виконувати.

"Ми взяли на себе надмірну кількість соціальних зобов'язань із соціальних виплат, які не завжди можуть бути підтверджені фінансовим ресурсом. І цей дисбаланс тягне за собою величезну кількість судів, які не можуть бути виконані з точки зору можливості економіки, покривати такі витрати", – пояснила Жолнович.

гроші
гроші

Оксана сказала, що соціальний бюджет України другий за величиною після оборонного, але з урахуванням збільшення кількості людей на межі бідності та інших уразливих груп необхідно оптимізувати витрати. Неможливо просто збільшити цей бюджет, потрібно зробити виплати більш адресними та ефективними.

"Ми працюємо над тим, щоб переглянути філософію соцвиплат. Щоб кожна ця виплата мала чітку мету – вихід людини зі складної життєвої ситуації та обов'язково була пов'язана з послугою, яка допоможе людині стати економічно незалежною", – додала міністр.

Простіше кажучи, Україна збирається робити виплати більш цілеспрямованими та ефективними, щоб реально допомагати людям ставати на ноги.

Крім того, Знай.ua повідомляв, з 1 липня діти отримають нові соцвиплати: які офіційні суми

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader