Лейбористи виграли вибори у Великій Британії: їхній лідер вже зустрівся з королем
Лейбористи виграли вибори у Великій Британії: їхній лідер вже зустрівся з королем

Лейбористи виграли вибори у Великій Британії: їхній лідер вже зустрівся з королем

Джерело

Deutsche Welle

У Великій Британії лейбористи отримали абсолютну більшість на виборах до нижньої палати парламенту — Палати громад. Зазначимо, для абсолютної більшості необхідно 326 з 650 мандатів, а у лейбористів — більше 340.

Консервативній партії, яка керувала протягом останніх 14 років, на чолі з Ріші Сунаком дісталося 131 місце. Це найгірший показник консерваторів із початку XX століття.

Третій результат у ліберал-демократів — 61 мандат, четвертою стала правопопулістська партія Найджела Фараджа.

Консервативний прем'єр Ріші Сунак визнав поразку. Новим прем'єром Сполученого Королівства стане лідер лейбористів — 61-річний Кір Стармер. Він вже зустрівся із королем Карлом ІІІ у Букінгемському палаці.

1
Фото: Deutsche Welle

Зараз нового прем'єра та його дружину чекають на Даунінґ-стріт, 10 у Лондоні, де він вперше публічно виступить у якості глави уряду.

Сунак назвав результати голосування «протверезними» і додав, що бере на себе відповідальність за поразку своєї партії.

Стармер, виступаючи з промовою перед прихильниками в Лондоні, заявив, що Сполучене Королівство знову бачить «промінь надії», і пообіцяв, що країна «поверне своє майбутнє».

«Ми перемогли. Зміни почнуться вже зараз. По всій країні люди будуть прокидатися з цією новиною, з полегшенням від того, що важкий тягар, нарешті, знято з плечей цієї великої нації», — сказав він.

Лідер лейбористів зазначив, що зміни не настануть за один день. Він підкреслив, що розуміє всю відповідальність, що лежить на ньому.

«У політиці немає нічого зумовленого. Перемоги не падають з неба - вони здобуваються у тяжкому бою. Успіх став можливим лише завдяки тому, що партія змінилася. Британці побачили, що лейбористи служать їхнім інтересам. І це не припиниться», — заявив Стармер.

Название источника
Deutsche Welle
Теги за темою
Великобританія Новини політики вибори
Джерело матеріала
loader
loader