Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку
Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку

Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку

Гаспачо – це прохолодний томатний суп з болгарським перцем, червоною цибулею, часником та іншими овочами. Для такої страви вам не доведеться нічого відварювати. Страв вийде дуже легкою та поживною.

Ідея приготування прохолодного супу гаспачо опублікована на сторінці фудблогерки Яни Коптіліної (ohmyborsh) в Instagram. Можна подати з грінками.

Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку

Інгредієнти:

  • помідори – 750 г
  • огірки – 150 г
  • перець болгарський – 150 г
  • булочка гамбургерна – 1 шт.
  • цибуля червона – 30 г
  • часник – 1 зубчик
  • оливкова олія – 4-5 ст.л.
  • бальзамічний оцет – 2 ст.л.
  • сіль за смаком (не шкодуйте)
  • молоко/вершки – 2 ст.л.
  • м'ята, кінза або петрушка – декілька гілочок

Спосіб приготування:

Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку

1. З огірка знімаємо шкірку, нарізати дрібно.

2. Додати до огірка нарізані томати, перець та цибулю.

3. Натерти часник.

Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку

4. Додати серцевину від булочки, листя м'яти, молоко, олію.

5. Добре посолити і збити блендером.

Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку

6. Перетерти через сито для більш шовкової текстури.

7. Додати ще трішки олії, бальзамічний оцет.

8. Перевірити на сіль та кислоту, додати, якщо потрібно.

Не лише окрошка: який холодний суп приготувати у спеку

9. Якщо помідори не дуже солодкі – додайте трішки цукру.

10. Добре перемішати.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Суп з фрикадельками та галушками
  • Гарбузовий суп
  • Крем-суп з білими грибами
Джерело матеріала
loader