На яку пенсію можна розраховувати за мінімальної зарплати: названо розмір
На яку пенсію можна розраховувати за мінімальної зарплати: названо розмір

На яку пенсію можна розраховувати за мінімальної зарплати: названо розмір

Мінімальна пенсія залежить також від середньої зарплати по країні за три роки, а також від середньої зарплати, з якої українці платять внески.

Для виходу на пенсію необхідно мати достатній стаж і оплачувати як мінімум мінімальний щомісячний страховий внесок. За необхідного стажу в 35 років і мінімальної зарплати майбутній пенсіонер на сьогодні може розраховувати лише на 2457 гривень пенсійних виплат. Про це повідомляє видання "Oboz.ua".

Крім стажу і розміру заробітної плати людини, під час розрахунку пенсії також враховується середня зарплата по країні за три роки до виходу на пенсію.

У середньому, людина може очікувати на пенсію, що становить приблизно 30% від її звичного доходу. Однак іноді пенсія може бути й меншою.

Пенсії в Україні вважаються одними з найнижчих у Європі — так, більшість європейців можуть розраховувати на пенсію в розмірі 40% від звичної заробітної плати.

У джерелі зазначають, що для підвищення розміру пенсії майбутніх пенсіонерів в Україні планують запровадити другий, а згодом — і третій рівень системи пенсійного забезпечення. Йдеться про накопичувальну систему та недержавну систему пенсійного забезпечення.

У першому випадку із зарплати людини буде в обов'язковому порядку вилучатися деяка сума на майбутню пенсію. Також таку саму суму платитиме роботодавець. Недержавна система передбачає добровільні внески в будь-якому розмірі в недержавний пенсійний фонд.

Нагадаємо, у липні деякі пенсіонери можуть розраховувати на доплату до пенсії. Зокрема, її розмір залежить від віку одержувача і становить від 300 до 570 гривень.

Раніше повідомлялося, що певні українські судді можуть отримувати до 240 гривень пенсії на місяць. Зокрема, середній розмір виплат становить понад 100 тисяч гривень.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader