З вишень можна готувати не тільки джем, варення та компоти на зиму, але ще з них вийдуть дуже смачні соуси та наливки.
Кулінарка поділилася на YouTube-каналі рецептом дуже смачної вишневої наливки, яка готується з горілкою.
Інгредієнти:
- 1 літр вишень
- 33 штуки листя вишні
- 120-150 г цукру
- 1 літр води
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
- 300 мл горілки
Спосіб приготування:
1. Вишню переберіть і ретельно помийте. Додайте до вишні листя, всипте цукор і залийте водою. Туди додайте 1/2 ч. л. лимонної кислоти для кольору і знову перемішайте.
2. Поставте каструлю на плиту, варіть на маленькому вогні близько 30 хвилин після закипання.
3. Через 30 хвилин вимкніть плиту, накрийте кришкою та залиште в прохолодному місці до охолодження.
4. Після перелийте рідину через сито і додайте горілку, перемішайте і все перелийте в скляний посуд.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Наливка з горобини з вишневим листям
- Наливка з ківі на горілці
- Наливання з груш