Якщо ви хочете приготувати ситну святкову страву не за всі гроші світу – зробіть салат з курячою печінкою. М'ясо достатньо бюджетне, а якщо його правильно приготувати, ще й дуже смачне. Заправити можна звичайним майонезом.
Ідея приготування ситного салату з курячою печінкою опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Микулич (yuliia mikulich) в Instagram. Обов'язково зніміть всі плівки з м'яса та видаліть жилки.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 400 г
- яйця – 4 шт + трохи молока
- морква по-корейськи – 100 г
- цибуля – 60 г + трохи зеленої
- смачний майонез
Спосіб приготування:
1. Курячу печінку помити, почистити від плівки.
2. Викласти на дощечку.
3. Накрити пакетом/плівкою та відбити.
4. Далі посолити, поперчити печінку.
5. Обваляти в борошні.
6. Обсмажити на олії з обох боків до готовності. Готується вона швидко. Етап з відбиванням печінки та обсмажуванням в борошні обовʼязковий. Варена чи просто обсмажена, не відбита печінка має інший, простіший смак. І салат з нею буде вже не такий смачний.
7. Яйця збити до однорідності.
8. Посолити та поперчити їх, додати трохи молока (2 ст.л+-).
9. Перемішати, влити на сковорідку (можете на ту, де смажили печінку).
10. Обсмажити з обох боків до готовності.
11. Печінку та яєчний млинець охолодити.
12. Нарізати всі інгредієнти соломкою, заправити майонезом, перемішати.
13. Додати сіль, перець, якщо потрібно.
14. Перед вживанням дати салату постояти в холодильнику – він стане тільки смачнішим.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат з печінкою і карамелізованими яблуками
- Салат з печінкою та яблуками
- Бюджетні котлети з курячої печінки