Галета зі сливами та персиками – це чудовий варіант десерту, що готується елементарно просто. Страва прийшла до нас із Франції, де для начинки використовуються будь-які сезонні фрукти та ягоди.
Як правильно приготувати тісто для галети в Instagram розповіла фудблогерка з ніком tastystories.feed. Вона також показала, як правильно підготувати фрукти та з чим найкраще подавати цей вид випічки.
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 200 гр
- Масло вершкове холодне – 125 гр
- Сіль – дрібка
- Цукор – 2 ст.л.
- Крижана вода – 50 мл
Інгредієнти для начинки
- Сливи – 4 шт
- Персики – 1 шт
Додаткові інгредієнти
- Мигдаль – 50 гр
- Жовток – 1 шт
- Морозиво – для подачі
Спосіб приготування
1. Масло холодне нарізаємо дрібними кубиками.
2. Борошно, сіль, цукор та масло поєднуємо в ємності та швидко перемішуємо в крихту руками.
3. Додаємо воду і замішуємо тісто. Воно має бути мʼяким та не липнути до рук.
4. Відправляємо в холодильних на 20 хвилин.
5. Миємо та ріжемо фрукти.
6. Розкочуємо тісто. Всередину викладаємо начинку та загортаємо бортики.
7. Змащуємо жовтком та посипаємо подрібненим мигдалем.
8. Ставимо у розігріту до 180 духовку. Випікаємо протягом 35 хвилин.
9. Подаємо з морозивом.
На OBOZ.UA є й інші рецепти галет:
- Галета з чорницею
- Галета з яблуками
- Галета з персиками