Ванільно-шоколадний кекс, що представлений у цьому рецепті, готується досить просто та не потребує великих зусиль. Тому, він легко може стати одним із найулюбленіших. А ще його можна готувати у вихідний день, щоб потішити своїх рідних смачним та цікавим сніданком.
Як правильно приготувати ванільно-шоколадний кекс, щоб він точно сподобався всім, в Instagram розповіла фудблогерка Анна Філь. Вона заявляє, що цей рецепт є одним з найулюбленіших в її родині.
Інгредієнти на форму 25×10см
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 180 гр
- Ванільний цукор – 1 уп
- Сметана – 100 гр
- Масло – 60 гр
- Борошно – 150 гр
- Розпушувач – 1 уп
- Какао – 2 ч.л.
Спосіб приготування
1. Яйця з цукром і ванільним цукром збиваємо до пишної світлої маси.
2. Додаємо сметану. Збиваємо.
3. Додаємо розтоплене, але не гаряче масло. Збиваємо.
4. Додаємо 150г борошна і розпушувач. Збиваємо.
5. Масу ділимо на дві частини. В одну частину ще додаємо какао. Перемішуємо.
6. Викладаємо тісто у форму по порядку. Дерев’яною паличкою перемішуємо.
7. Випікаємо в попередньо розігрітій до 175° духовці 35-40хвилин.
8. За бажанням поливаємо розтопленим шоколадом.
На OBOZ.UA є й інші рецепти кексів:
- Кекс на сироватці
- Кекс з яблуками
- Кекс на воді