Домашній вишневий соус– це ідеальне доповнення до стейків або запеченої буженини. Ягода додає м'ясу приємної кислинки та витонченого аромату. До того ж, соус чудово зберігається на зиму.
Ідея приготування домашнього соусу до м'яса з вишень опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком talli sun в Instagram. Обов'язково додайте перець чилі.
Інгредієнти:
- вишня – 1 кг (без кісточок)
- цукор – 180 г (орієнтуємось по вишні, якщо дуже солодка, то можна трохи менше)
- сіль – 30 г
- перець чилі – 0,5 ч.л.
- коріандр – 0,5 ч.л.
- карі – 0,5 ч.л.
- часник – 2-3 зубчика
Спосіб приготування:
1. Вишню помити, видалити кісточки.
2. Збити блендером до однорідності.
3. Додати цукор, сіль, перець, коріандр, карі.
4. Перемішати і поставити на вогонь.
5. Довести до кипіння.
6. Прикрутити вогонь і варити 45-50 хвилин, періодично помішуючи.
7. За 10 хвилин до закінчення готування додати часник.
8. Розлити готовий соус в стерилізовані банки, перевернути і дати охолонути.
9. Зберігати в прохолодному місці.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:
- Компот з вишні
- Кисіль із вишні
- Швидкий компот із вишні