Боєць з Одещини, який на війні втратив ногу, отримав у Львові протез і вже грає у футбол
Боєць з Одещини, який на війні втратив ногу, отримав у Львові протез і вже грає у футбол

Боєць з Одещини, який на війні втратив ногу, отримав у Львові протез і вже грає у футбол

Спеціалісти львівського реабілітаційного центру UNBROKEN Ukraine допомогли 27-річному захиснику з Одещини, який на фронті втратив ногу, знову займатися улюбленим спортом - футболом. Незабаром він візьме участь у турнірі в Польщі.  Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

27 річний Олександр Чинчлей до війни працював у будівельній сфері. А улюбленим його заняттям поза роботою завжди був футболом, яким займається з меми років. Дорослим навіть брав участь у Одеській Лізі Співдружності - першості для місцевих аматорських команд.

До війська Олександр долучився добровільно вже на третій день повномасштабного вторгнення. До поранення встиг повоювати майже на всіх гарячих напрямках. Брав участь в обороні та штурмах на Херсонщині, Запоріжжі, Донеччині та Харківщині. У листопаді 2023 року, під час виконання бойового завдання в селі Роботине Запорізької області, захисник втратив ногу. Тоді ворог щільно накривав їх вогнем. Потому зав’язався ближній бій і в Олександра поцілили гранатою.

Після низки медзакладів на протезування і реабілітацію Олександра скерували до Центру UNBROKEN. Кукса була ще незагоєна, тож спершу за пацієнта взялися хірурги. Вони виконали кілька втручань: забрали вакуумний апарат із рани та викачали гематому. Після загоєння до роботи стали вже протезисти та виготовили для Олександра штучну кінцівку. Нині, аби опанувати протез, пацієнт активно тренується. І паралельно - продовжує грати у футбол. Днями Олександр уже дебютував у Чемпіонаті Польщі в складі Pokrova Lviv AMP Football. 

  • Боєць ЗСУ Олександр "Терен" Будько, який втратив обидві ноги на фронті, розповів про спілкування із Сарою Джессікою Паркер, яка стала продюсером фільму про українських артистів балету в еміграції. 
  • На Тернопільщині односельцідобудували будинок бійцю, який втратив на фронті ноги.
Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
loader
loader