Названо чотири ознаки того, що телефон почали прослуховувати
Названо чотири ознаки того, що телефон почали прослуховувати

Названо чотири ознаки того, що телефон почали прослуховувати

На те, що ваш смартфон можуть прослуховувати вказують ряд ознак – експерти назвали власникам гаджетів, на що потрібно звернути увагу.

Зазначимо, що щодна з ознак не є 100% гарантією того, що смартфон дійсно прослуховується. Однак на них варто звернути увагу.

Так, запідозрити прослуховування можна у тому випадку, якщо відбувається швидке розряджання батареї смартфону, перегрів гаджету.

«Такі ознаки свідчать про роботу фонової програми на вашому гаджеті, яка і «краде» батарею», - пояснюють кіберфахівці проєкту «BRAMA».

Власник смартфону може самостійно дізнатися, на які саме додатки витрачається заряд батареї. Для цього у «Налаштуваннях» слід зайти в розділ «Батарея».

Ще однією ознакою того, що смартфон прослуховується є вмикання і вимикання пристрою без причини.

«Наявність таких симптомів – ознака того, що гаджетом можуть керувати без вашого відома», - підкреслюють фахівці

Найпоширенішою ознакою того, що смартфон прослуховується є перешкоди під час телефонних розмов. Тобто, якщо можна почути скрипи, хрипіння, клацання, варто насторожитися.

Нехарактерна витрата інтернет-трафіку також є однією з ознак прослуховування телефону.

«Якщо мобільний інтернет використовується в звичайному режимі, а трафік витрачається набагато швидше, причина може бути у сторонній програмі», - застерігають кіберфахівці.

Слід зауважити, що переадресація є найдоступнішим і найпростішим методом прослуховування.

Щоб цього уникнути не можна давати гаджет незнайомим людям, адже для встановлення переадресації зловмисникам знадобиться всього 20-30 секунд.

Шпигувати за смартфоном також можуть зловмисні програми, тож ні в якому разі не можна завантажувати неперевірені програми.

Джерело матеріала
loader
loader