Маринована скумбрія – це чудове доповнення до картопляного пюре, будь-якої каші. Ідеально подати зі свіжим салатом. Риба має багато м'яса і мало кісток. І приготувати такий продукт ви дуже легко зможете в домашніх умовах.
Ідея приготування домашньої скумбрії пряного посолу опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії Петренко (viktoriiapetrenko76) в Instagram. Дуже важливо додати достатньо багато спецій, щоб смак був пряним, і риба добре промаринуваалсь.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.
- цибуля – 2-3 шт. (чим більше тим смачніше буде)
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 1 л
- сіль – 3 ст.л.
- цукор – 2 ст.л.
- олія – 3 ст.л.
- перець чорний горошком – 10 шт.
- гвоздика – 5 шт.
- лаврове листя – 3 шт.
- перець духмяний – 5 шт.
- коріандр горошком – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Скумбрію нарізати шматочками 2-2,5 см.
2. Цибулю нарізати півкільцями.
3. Воду на маринад довести до кипіння.
4. Додати всі інгредієнти, кипʼятити хвилин 5, маринад повинен охолонути.
5. Цибулю і рибу перекласти рядами та залити охолодженим маринадом.
6. Залишити в холодильнику на добу.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Скумбрія в духовці під сметанковим соусом
- Фарширована скумбрія
- Запечена скумбрія з часником та спеціями