Хто прикидається хворим? Непроста головоломка для людей із високим IQ
Хто прикидається хворим? Непроста головоломка для людей із високим IQ

Хто прикидається хворим? Непроста головоломка для людей із високим IQ

Вміння розрізняти брехню є ознакою високого інтелекту. І перевірити це можна за допомогою простої на перший погляд головоломки.

На картинці, яку публікує OBOZ.UA ви бачите трьох людей. У всіх них є проблеми зі здоров’ям. Але хтось при цьому бреше. Чи зможете ви за непрямими ознаками визначити, хто насправді лише прикидається?

Отже, перед нами Лілі, яка тримається за живіт – у неї проблеми з травленням. Також ми бачимо Моллі – вона на милицях, а отже пошкодила ногу. І нарешті Адам, перемотана рука вказує на його травму.

Придивіться до усіх трьох. Одна невеличка деталь видає того з них, хто бреше. Спробуйте знайти її за 7 секунд і пояснити, чим саме вона так підводить особу, що хитрує.

Якщо ви зможете знайти цю деталь, це означає, що ви маєте високий рівень інтелекту і ви здатні придумувати нестандартні рішення типових задач, базуючись на неочевидних нюансах. Ваш таймер уже відміряв 7 секунд, а ви все ще не впевнені у своїй відповіді? Візьміть стільки часу, скільки вам потрібно. Головне – це правильно відповісти самостійно, а ще краще – логічно обґрунтувати свою відповідь.

Готові назвати правильний варіант? Тоді переходьте до пояснення нижче.

Хворим на картинці прикидається Адам. На перший погляд ніщо не видає його брехні. Але зверніть увагу на телефон, який він поклав у кишеню штанів. Пристрій лежить з того ж боку, що і травмована рука. А справді травмовані люди користуються гаджетами за допомогою здорової руки, а отже і тримають їх з відповідного боку. Якби Адам дійсно мав проблеми з рукою, його телефон лежав би у протилежній кишені.

Раніше OBOZ.UA публікував головоломку, на якій овечка прикидається єдинорогом – і саме її потрібно знайти.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader