Тариф на електроенергію в Україні: скільки потрібно буде платити з липня
Тариф на електроенергію в Україні: скільки потрібно буде платити з липня

Тариф на електроенергію в Україні: скільки потрібно буде платити з липня

Якщо сім'я, яка використовує електричне опалення, у зимовий місяць використовує до 2000 кВт*год, вона має право платити за струм за старим тарифом.

У липні в Україні тариф на електроенергію залишиться незмінним — 4,32 грн за кожну кіловат-годину. Про це йдеться в матеріалі видання "OBOZ.UA".

Тариф на електроенергію встановлено на рівні 2,64 грн за кожну кіловат-годину для споживачів, які застосовують електричне опалення. У неопалювальний сезон такі українці, як і всі, платитимуть 4,32 грн/кВт*год.

Згідно з рішенням уряду, сім'я, яка використовує електричне опалення, може залишатися на старому тарифі до 2000 кВт*год у зимовий місяць. Однак якщо споживання перевищує цей рівень, то за весь обсяг електроенергії доведеться платити за новим тарифом — 4,32 грн за кожну кіловат-годину.

Раніше міністр енергетики Герман Глущенко зазначав, що через складну економічну ситуацію, зумовлену війною, неможливо збільшити ціну на електроенергію для населення до ринкового рівня, який становить майже 7,5 грн за кіловат-годину. Однак у таких умовах держава також не може довгостроково підтримувати дуже низький тариф для всіх споживачів. Нагадаємо, що тариф у розмірі 2,64 грн покривав лише третину реальної вартості електроенергії.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді пояснили, кому доступна житлова субсидія і куди потрібно звертатися для її призначення.

Також у ПФУ розповіли, хто з українців має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг в умовах війни.

Фокус також писав, що з 1 травня в Україні призначають субсидії на літній період. Особам, які подають документи вперше або належать до певних категорій, як-от внутрішньо переміщені особи (ВПО) або орендарі, необхідно особисто звертатися до ПФУ.

Джерело матеріала
loader