Галета – це плоска випічка, що готується з різних видів тіста та з будь-якої начинкою. Страва прийшла до нас із Франції та надійно укорінилась, адже готувати її досить легко, а смак виходить завжди іншим.
Фудблогерка з ніком zhuravlina cooking в Instagram запропонувала рецепт галети з грушею. Для приготування цієї страви вона використала пісочне тісто, яке чудово смакує в поєднанні із ароматним фруктом.
Інгредієнти
- Борошно – 200 гр
- Цукор – 1 ст.л.
- Вершкове масло – 100 гр
- Сіль – ¼ ч.л.
- Холодна вода – 3-4 ст.л.
Інгредієнти для начинки
- Груша – 2 шт
- Цукор
- Мед та горішки – за бажанням
Спосіб приготування
1. Вершкове холодне масло перетерти з борошном в крихту.
2. Додати цукор, сіль, холодну воду і вимішати декілька хвилин тісто. Перекласти в холодильник на 30 хвилин чи морозильну камеру на 7-10 хвилин.
3. Грушу нарізати скибочками.
4. Пергамент присипати борошном, викласти тісто, розкачати качалкою. Посипати цукром, кількість цукру за бажанням. Викласти грушу і знову посипати цукром.
5. Бортики підгорнути, змастити жовтком. Перекласти в розігріту духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин.
6. Готову галету краще їсти охолоджену. Полити медом та присипати горішками.
На OBOZ.UA є й інші рецепти галет:
- Галета з чорницею
- Галета з яблуками
- Галета з персиками