Як вивести пирій на городі: чому не варто використовувати оцет для знищення бур’яну
Як вивести пирій на городі: чому не варто використовувати оцет для знищення бур’яну

Як вивести пирій на городі: чому не варто використовувати оцет для знищення бур’яну

Досвідчені городники рекомендують кілька дієвих методів, щоб надовго позбутися пирію.

Пирій дуже надокучає всім городникам, бо його вкрай важко вивести. Він з’являється всюди, в народі його називають "черв'як-трава". Втім, досвідчені господарі вже винайшли купу простих методів для боротьби з цим бур’яном. Розповідаємо, як швидко і надовго вивести пирій зі свого городу, та чому оцет не допомагає у боротьбі з бур’яном.

Як позбутися пирію на городі: прості способи, перевірені часом

  • Прополоти й перекопати ділянку. Це один із найдієвіших і найбезпечніших для ґрунту методів, хоча доведеться попрацювати. Треба підтягнути рослину вилами та витягнути з корінням, бур’ян спалити, а ділянку по можливості перекопати також вилами. Так ви не пошкодите овочеві культури й повитягуєте увесь пирій.
  • Мульчування. Цей спосіб підходить для захисту рослин, які мають слабку кореневу систему – малини, полуниці, суниці. Треба у міжрядді розкласти солому, кору, тирсу чи інший бур'ян, таким чином перекривається доступ до сонячного світла. А пирій не зможе рости без нього. Також підійде чорна поліетиленова плівка, якщо немає мульчі.
  • Сидерати. Ці рослини не лише приносять користь для ґрунту, насичуючи його корисними мікроелементами, але й захищають від появи бур’янів. Якщо висадити на городі ріпак, конюшину, гречку чи овес, можна закрити одразу кілька проблем: зникне пирій, а виснажений ґрунт відпочине й отримає багато корисних мікроелементів.  
  • Хімічні засоби. Ще можна боротися з пирієм за допомогою гербіцидів. Якщо обробити бур’ян таким розчином, через 10-20 днів від нього не залишиться й сліду.   

Чому не варто застосовувати оцет для знищення пирію

Багато хто вдається до народних методів: обприскування оцтом, сіллю чи содою. Але такі способи абсолютно не ефективні, і якщо дають якийсь результат, то ненадовго.

Ці засоби можуть спалити наземну частину пирію, тому через деякий час він виростає знову, і все доводиться робити спочатку. У такому випадку краще вибирати альтернативні методи, які точно знищать набридливий бур’ян.

Як позбутися білокрилки народними засобами - збережіть рецепти

Як привабити на ділянку їжака: ніколи не здогадаєтеся, чому ця тварина повинна жити в саду

Чим підживити огірки у червні: зав’язь буде рясною, овочі виростуть солодкими та хрумкими

Джерело матеріала
loader