Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів
Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів

Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів

Класичний соус песто готується з базиліку. Але якщо ви не посадили цього року такої зелені – петрушка точно знайдеться. Так буде навіть бюджетніше. Соус буде ідеально доповнювати пасту, суп або ж можна просто їсти як намазку.

Ідея приготування соусу песто з петрушки опублікована на сторінці фудблогерки Дарії з ніком treskablog в Instagram. Зберігати найкраще у скляній ємності.

Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів

Спосіб приготування соусу песто з петрушки:

1. Покласти у блендер 100 г витриманого сиру.

Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів

2. Туди покласти зубчик часнику.

3. Додати 100 г волоських горіхів (волоські потрібно змішати з іншими горіхами, наприклад з кешʼю, інакше песто буде гірчити).

4. Додати дрібку солі.

Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів

5. Все збити занурювальним блендером у крихту.

6. Додати до крихти 100 г зелені. Це може бути базилік, петрушка, мʼята, кінза, кріп, рукола, шпинат.

Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів

7. Додати туди ж столову ложка лимонного соку.

8. Знову збити блендером.

Як приготувати соус песто з петрушки: ідеально до макаронів або супів

9. Влити 150 мл. оливкової олії першого віджиму.

10. Ще раз все добре збити.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Риба в соєвому соусі
  • Смажена курка в соусі теріякі
  • Смажена свинина в гірчичному соусі
Джерело матеріала
loader
loader