Кабачкова ікра за справжнім одеським рецептом: тепер у супермракет ні ногою і розлетиться вмить
Кабачкова ікра за справжнім одеським рецептом: тепер у супермракет ні ногою і розлетиться вмить

Кабачкова ікра за справжнім одеським рецептом: тепер у супермракет ні ногою і розлетиться вмить

Поки триває сезон молодих кабачків, потрібно встигнути багато приготувати, включаючи кабачкову ікру. Унікальним сімейним рецептом поділився одеський ресторатор Сава Лібкін.

Для приготування кабачкової ікри обов'язково знадобляться помідори та перець, а зберігати баночки вже з готовою стравою слід у холодильнику. Однак ікра точно не затримається там надовго, її з'їдять блискавично.

Кабачкова ікра, фото shuba
Кабачкова ікра, фото shuba

Інгредієнти:

  • Кабачки 2 кг
  • Помідори 1 кг
  • болгарський перець жовтий 200 г
  • Цибуля ріпчаста 300 г
  • Часник 100 г
  • Червоний гострий 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 300 г
  • Сіль за смаком
  • Перець запашний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Забираємо насіння і ріжемо кубиками. Кабачки миємо і теж ріжемо кубиками. Цибулю і часник шаткуємо скибочками. Гострий перець очищаємо від насіння і теж шаткуємо скибочками.
  2. Солодкий перець обпалюємо на вогні та чистимо від шкірки. Потім розрізаємо і видаляємо насіння та плодоніжки. Нарізаємо м'якоть кубиками. Цибулю, часник та гострий перець обсмажуємо в оливковій олії на повільному вогні 15 хвилин, помішуючи, до появи ознак карамелізації.
  3. Додаємо в цибулю з часником кубики кабачків, помідорів та болгарського перцю. Гасимо і через 10 хвилин додаємо сік лимона, гасимо ще 5 хвилин, солимо і перчимо до смаку.
  4. Готуємо на дуже слабкому кипінні 20 хвилин. Додаємо оливкову олію та вимикаємо вогонь. Доводимо до смаку сіллю та перцем.

Кабачкова ікра, скріншот
Кабачкова ікра, скріншот

Раніше ми повідомляли, що ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.

Також стало відомо, що за вашим борщем вишикується черга , просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.

Джерело матеріала
loader
loader