Цвєтаєвський пиріг – це популярна випічка з фруктовою або ягідною начинкою на хрусткому тісті. Найпопулярніший варіант наповнення – це яблука. В літній період буде дуже доречно використати сезонну соковиту полуницю.
Ідея приготування цвєтаєвського полуничного пирога опублікована на сторінці фудблогерки shevetovskaya в Instagram. Обов'язково приготуйте такий десерт для своїх рідних.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 170 г
- цукор – 2 ст.л
- сіль – дрібка
- розпушувач – 1 ч.л.
- вершкове масло – 70 г
- сметана – 70 г
Інгредієнти для начинки:
- полуниця – 400 г
- сметана – 200 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 120 г
- ванільний цукор – 10 г
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л.
- сіль – дрібка
Спосіб приготування:
1. До просіяного борошна додати цукор, сіль та розпушувач.
2. Перемішати лопаткою.
3. Додати мʼяке масло, перетерти спочатку лопаткою, а потім руками до неоднорідної крихти.
4. Далі додати сметану і замішати тісто лопаткою.
5. Потім викласти його на робочу поверхню і зібрати в кулю. Тісто можна розпластати, щоб потім легше було розкочувати.
6. Завернути в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
7. Для заливки зʼєднати сметану, яйце, цукор, сіль, ванільний цукор та крохмаль і перемішати до однорідності.
8. Полуницю помити, почистити від хвостиків та розрізати на четвертинки.
9. Тісто розкотити на присипаній борошном поверхні і перекласти у форму.
10. Утрамбувати його та сформувати рівні бортики.
11. Спочатку викласти полуницю, а потім додати заливку і трохи розрівняти.
12. Випікати за температури 190 градусів 50-55 хвилин.
1. Пирогу дати повністю охолонути і вийняти з форми.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Молочний коктейль із полуницею
- Йогуртовий торт із полуницею
- Смузі з полуницею і медом