Кабачковий торт з помідорами та часником: рецепт бюджетної страви для святкового столу
Кабачковий торт з помідорами та часником: рецепт бюджетної страви для святкового столу

Кабачковий торт з помідорами та часником: рецепт бюджетної страви для святкового столу

Кабачки – ідеальний овоч для приготування смачних салатів, ікри, оладок та закусочних тортів. Для пікантності – додайте до соусу тертий часник.

Що приготувати з кабачків

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного торта з кабачків, з помідорами, часником та сметаною.

Рецепт торту

Інгредієнти:

  • кабачок – 800 г
  • яйця – 3 шт.
  • борошно –  5 ст. (може знадобитися трохи більше, дивіться по консистенції тіста, воно має бути, як густа сметана)
  • сіль, перець
  • олія для смаження

Начинка:

  • помідори
  • майонез – 100 г
  • сметана – 100 г
  • часник – 3 зуб.

Спосіб приготування:

1. Очищені кабачки натріть на велику тертку, посоліть і залиште на 10 хвилин. Далі відіжміть зайву вологу. Додайте до кабачків яйця, борошно, сіль, перець, перемішайте. Тісто має бути, як густа сметана.

Тісто для торта

2. Сковороду змастіть невеликою кількістю олії та смажте млинці на середньому вогні. На 1 млинець йде приблизно 2 столові ложки тіста. Поступово розподіляємо його і смажимо по 3 хвилини з кожного боку.

3. Для соусу: змішайте сметану, майонез і часник. Помідори наріжте тоненькими кружальцями.

Соус для торта

4. Зберіть торт шарами, змащуйте кожен млинець соусом і додайте помідори.

Приготування страви

Готовий торт залиште на декілька годин у холодильнику!

Готовий торт

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані кабачки без стерилізації
  • Швидкі кабачки з яблучним оцтом
  • Мариновані кабачки з кетчупом та оцтом
Джерело матеріала
loader
loader