Мобілізація в Україні: відома дата, коли у "Резерв+" з'являться дані про бронювання
Мобілізація в Україні: відома дата, коли у "Резерв+" з'являться дані про бронювання

Мобілізація в Україні: відома дата, коли у "Резерв+" з'являться дані про бронювання

В Україні мають запустити бронювання працівників через портал "Дія". Однак забронювати військовозобов’язаних онлайн можна буде за однієї умови.

У застосунку "Резерв+" вже скоро додадуть інформацію про заброньованих працівників. Про це з посиланням на заступницю міністра оборони з питань цифровізації Катерину Черногоренко 18 червня повідомили у "Судово-юридичній газеті".

Мобілізація 2024: бронювання у "Резерв+"

18 червня користувачам застосунку "Резерв+" стала доступна нова функція. Тепер українці можуть отримати електронний військово-обліковий документ з QR-кодом.

Вже до 22 червня у "Резерв+" також обіцяють завантажити дані про бронювання військовозобов’язаних. Черногоренко пояснила, що поки інформацію не внесли оператори ТЦК.

"Але після завантаження цих даних це зробить можливим коректне відображення в "Резерв+"", — запевнила вона.

Мобілізація 2024: онлайн-бронювання

Окрім того, уряд підтримав постанову про бронювання через застосунок "Дія". У Мінцифри обіцяли, що на першому етапі працівників зможуть так бронювати критично важливі підприємства та компанії, що працюють на потреби Сил оборони.

Передбачається, що роботодавці зможуть подавати списки працівників через портал "Дія", засвідчивши заяву електронним підписом. Тоді ресурс автоматично перевірить, чи дійсно особи працюють офіційно та чи є про них дані в реєстрі "Оберіг".

"Весь процес триватиме годину. Керівник отримає відповідь про бронювання працівника в кабінеті на порталі "Дія", а в людини оновиться про це інформація в "Резерв+"", — пояснював міністр Михайло Федоров.

Забронювати онлайн працівників, про яких відсутні дані в реєстрі "Оберіг", буде неможливо.

Нагадаємо, у Мінагрополітики про зміни у бронюванні працівників сільськогосподарського сектору.

8 червня набрала чинності постанова уряду, яка встановила нові правила бронювання від мобілізації в Україні. На терміни дії броні впливають три фактори.

Джерело матеріала
loader
loader