Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму
Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

Замість того, щоб робити із сезонної черешні варення, можна закрити ягоди у власному соку. Це буде значно швидше та смачніше. Таку заготівлю можна використовувати для різноманітних начинок та робити десерти. Ягода буде чудово зберігатись всю зиму.

Ідея приготування черешень у власному соку на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Інни Ключник (innakluchnik31) в Instagram. Вам знадобляться лише ягоди і цукор.

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

Інгредієнти:

  • черешні без кісточок – 3 кг.
  • цукор – 1кг.

Спосіб приготування:

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

1. Черешню добре промити і вийняти кісточки.

2. Викласти черешні у велику ємність.

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

3. Засипати цукор.

4. Трохи перемішати.

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

5. Залишити на 30-60 хвилин за кімнатної температури, щоб ягоди пустили сік.

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

6. Після того, як черешні пустили сік, поставити їх на вогонь.

7. Довести до кипіння і варити 15 хвилин.

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

8. Розкласти у чисті та сухі банки. Черешень має бути більше, а сиропу менше.

9. Закатати, перевернути на декілька годин. Зберігати у прохолодному приміщенні.

Лише ягоди та цукор: як приготувати черешні у власному соку на зиму

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пісний пиріг з вишнями
  • Яблучний пиріг на кефірі з манкою
  • Пиріг з варенням до чаю
Джерело матеріала
loader