Jeep готує «зелений» кросовер Renegade
Jeep готує «зелений» кросовер Renegade

Jeep готує «зелений» кросовер Renegade

Американська марка, що належить автогігантові Stellantis, має намір випустити на ринок щонайменше три нові моделі протягом найближчих кількох років.

Мультибрендовий концерн Стеллантіс провів презентацію для інвесторів у своєму північноамериканському офісі. Йшлося про подальшу стратегію розвитку марки Jeep, також під час зустрічі було озвучено плани щодо виведення на ринок новинок цього бренду: кілька моделей з’являться в лінійці до 2027 року (включно). Нагадаємо, наприкінці минулого місяця Jeep представив серійний кросовер Wagoneer S, який з’явиться у дилерів у Штатах прийдешньої осені.

Ще одна новинка має дебютувати до кінця поточного року: її роль виконає брутальний позашляховик Recon, який виявиться повністю електричною альтернативою Jeep Wrangler. У статусі концепту цей SUV дебютував ще у вересні 2022-го, а попередня інформація про його «начинку» з’явилася в листопаді минулого року.

Іншою майбутньою новою моделлю Jeep стане кросовер Compass наступного покоління. Зазначимо, актуальний SUV випускається ще з 2016-го, минулого року він пережив скромне оновлення, яке має допомогти моделі дотягнути до 2026 року, а пізніше йому на зміну прийде Compass третьої генерації.

Також у списку новинок Jeep значиться якийсь середньорозмірний кросовер, назву якого в компанії поки що тримають у секреті. У компанії зазначили, що він належатиме до D-сегменту. В ієрархії бренду він опиниться на сходинку нижче Grand Cherokee.

Ще в компанії докладніше розповіли про недорогий повністю електричний кросовер, який був анонсований ще наприкінці минулого місяця. Як виявилося, йдеться про Jeep Renegade нового покоління, у якого буде «зелена начинка». За словами глави Stellantis Карлоса Тавареса, ця новинка займе місце електромобіля початкового рівня. За планом, на ринок Renegade EV вийде у 2027 році.

У компанії розповіли, що «зеленій» новинці залишать назву Renegade. До речі, найімовірніше, у нового покоління, будуть версії, зокрема і з ДВЗ. Подробиці про техніку майбутнього паркетника в компанії поки що не розповіли. Не виключено, що Renegade EV розділить «начинку» з Citroen e-C3, який дебютував у жовтні минулого року (марка Citroen теж належить автогігантові).

Нагадаємо, субкомпакт французької марки, призначений для Європи, оснащується єдиним 113-сильним електромотором, розташованим на передній осі, а також літій-залізо-фосфатною батареєю ємністю 44 кВт*год. Далекобійність без підзарядки у цієї моделі дорівнює 320 км (при розрахунку за циклом WLTP).

Передбачається, що стартова ціна нового Jeep Renegade з повністю електричною «начинкою» не перевищить 25 тис. доларів. Для порівняння, за Citroen e-C3 в Європі просять не менше 23 300 євро.

Джерело матеріала
loader
loader