Цього разу на своїй сторінці в Instagram суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати полуничне морозиво зі згущеним молоком і меренгою.
Для приготування домашнього полуничного морозива "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- полуниця - 600 г
- цукор - 100 г
- вершки жирністю 30-35% - 600 г
- згущене молоко - 1 банка (370 г)
- меренга (її рецепт нижче) - 70-80 г
Щоб приготувати французьку меренгу, суддя "Мастер Шеф" бере 70 г яєчних білків (2 шт.), додає дрібку солі, кілька крапель лимонного соку та збиває до легкої піни. Поступово додаємо 140 г цукрової пудри та збиваємо до глянцевої піни.
На пергамент, трішки змащений олією, тонким шаром викладаємо білкову піну та відправляємо в розігріту до 100 градусів духовку на 30-40 хвилин – і наша меренга готова.
Полуницю "Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить, приблизно 70 г залишає для декору, а решту карамелізує. Для цього на пательню насипаємо цукор і повільно нагріваємо його до карамелізації, додаємо полуницю та на великому вогні готуємо 6-7 хвилин, помішуючи.
Готову полуничну масу перебиваємо блендером до однорідності або перетираємо через сито.
Вершки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський спершу збиває міксером до мʼякої піни, а далі додає згущене молоко та перемішує лопаткою.
У форму, в якій збираємося заморожувати морозиво, викладаємо частину вершків, полуничну масу і частково їх перемішує, далі додаємо шматочки меренги і повторюємо ці шари 3-4 рази. Відправляємо в моорозилку на 6-7 годин – і можна насолоджуватися морозивом.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.