Густе полуничне варення за три хвилини: рецепт від кулінарки
Густе полуничне варення за три хвилини: рецепт від кулінарки

Густе полуничне варення за три хвилини: рецепт від кулінарки

Якщо хочете приготувати смачне, густе та яскраве полуничне варення, не забувайте, що потрібно обов'язково знімати піну, яка може зіпсувати яскравий колір варення. А ще додайте у процесі приготування желфікс, щоб варення було густим.

Ароматне варення

Кулінарка поділилася на YouTube рецептом густого, смачного полуничного варення, яке готується лише три хвилини.

Як правильно приготувати варення

Інгредієнти:

  • Полуниця чи інші ягоди чи фрукти – 1 кг.
  • Цукор – 0,5 кг
  • Лимонна кислота – 1/3 ч. л.
  • Желфікс 2:1 – 1 упаковка (співвідношення 2: 1 означає, що на 2 частини ягід чи фруктів беремо 1 частину цукру)

Спосіб приготування:

1. Полуницю помийте, частину поріжте, а з другої частини зробіть пюре.

Свіжа полуниця

2. Перелийте в сотейник, додайте порізану полуницю, всипте частину цукру, лимонну кислоту, доведіть до кипіння, обов'язково знімаючи піну.

Приготування варення

3. Змішайте желфікс та цукор, всипте в полуницю, варіть ще 3 хвилини.

Цукор для варення

4. Розлийте по банкам, законсервуйте і переверніть банки.

Готове варення

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Полуничне варення з чорним шоколадом
  • Варення з інжиру
  • Варення з кавуна
Джерело матеріала
loader
loader