Якщо хочете приготувати смачне, густе та яскраве полуничне варення, не забувайте, що потрібно обов'язково знімати піну, яка може зіпсувати яскравий колір варення. А ще додайте у процесі приготування желфікс, щоб варення було густим.
Кулінарка поділилася на YouTube рецептом густого, смачного полуничного варення, яке готується лише три хвилини.
Інгредієнти:
- Полуниця чи інші ягоди чи фрукти – 1 кг.
- Цукор – 0,5 кг
- Лимонна кислота – 1/3 ч. л.
- Желфікс 2:1 – 1 упаковка (співвідношення 2: 1 означає, що на 2 частини ягід чи фруктів беремо 1 частину цукру)
Спосіб приготування:
1. Полуницю помийте, частину поріжте, а з другої частини зробіть пюре.
2. Перелийте в сотейник, додайте порізану полуницю, всипте частину цукру, лимонну кислоту, доведіть до кипіння, обов'язково знімаючи піну.
3. Змішайте желфікс та цукор, всипте в полуницю, варіть ще 3 хвилини.
4. Розлийте по банкам, законсервуйте і переверніть банки.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Полуничне варення з чорним шоколадом
- Варення з інжиру
- Варення з кавуна