Вимагав хабар на вулиці і кидав меблями в дружину: деталі гучного затримання працівника ТЦК
Вимагав хабар на вулиці і кидав меблями в дружину: деталі гучного затримання працівника ТЦК

Вимагав хабар на вулиці і кидав меблями в дружину: деталі гучного затримання працівника ТЦК

Працівник ТЦК вимагав гроші у військовозобов’язаного просто на вулиці, а натомість пропонував не вручати йому повістку.

Стали відомі нові подробиці гучного затримання працівника одного з ТЦК Одеси, якого підозрюють у вимаганні великого хабаря (понад 150 тис. грн.) за невручення повістки військовозобов’язаному. Протягом останніх двох днів ця історія набула резонансу в соцмережах.

Дописувачі стверджують, що затриманий молодший сержант – це Олексій М., один з тих, хто проводив силову мобілізацію в одеському транспорті, нецензурно лаявся на адресу військовозобов’язаних та інших пасажирів.

Як розповіли ТСН.ua джерела у правоохоронних органах, фігурант цієї гучної справи вимагав гроші у одного з військовозобов’язаних просто на вулиці, а натомість пропонував не вручати йому повістку, не доставляти в ТЦК, а просто відпустити. Крім того, джерела ТСН.ua повідомили, що не будуть спростовувати того, що йдеться саме про Олексія М., який до недавнього часу був залучений до силової мобілізації одеситів.

Своєю чергою, у спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону офіційно повідомили те, що затриманий вже є підозрюваним та додали наступне: "У разі відмови (платити гроші – Ред.) пригрозив чоловіку (військовозобов’язаному – Ред.) вручити йому повістку наступного дня та відправити для виконання обов’язків військової служби на передову в райони ведення бойових дій".

Затримали цього молодшого сержанта після отримання ним половини обумовленої суми. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу – відповідне клопотання вже направлено до суду. За даними ГУНП в Одеській області, затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як виявилось, прізвище, ім’я та по-батькові затриманого повністю співпадають з персональними даними особи, яка неодноразово фігурувала в кримінальних зведеннях Одеси та в Державному реєстрі судових рішень. Згідно даних останнього, на одесита Олексія Дем’яновича М. 18 липня 2019 поліцейськими було складено протокол за перебування у стані алкогольного сп’яніння та нецензурні висловлювання. Крім того, 13 березня 2024 року Київський суд Одеси виніс постанову, в який теж фігурує їм’я Олексія Дем’яновича М. В постанові наводяться дані про те, в суд надійшов протокол, де вказується, що дружина цього чоловіка заявила про удар в живіт, кидання меблями з його боку.

ТСН.ua зібрав найгучніші скандали під час мобілізації в Одесі і пояснив, чому саме це місто постійно в епіцентрі гучних історій щодо мобілізації.

  • "Є неприпустимим": Лубінець гостро відреагував на масову бійку працівників ТЦК та медиків в Одесі
  • Бійка біля військкомату в Одесі: версії медиків та працівників ТЦК, подробиці скандалу
  • Бійка між медиками та співробітниками ТЦК в Одесі: адвокат вказав на цікаві деталі
  • "Служити підуть неугодні": ЗМІ дізналися, як в Одесі поліцейських і рятувальників "агітують" до мобілізації

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Бійка тижня! Медиків НАСИЛЬНО тримали в одеському ТЦК!

Джерело матеріала
loader