Чізкейк – це чудовий варіант літнього десерту. Основу можна зробити зі звичайного печива, а для начинки використати ніжний крем-сир. Зверху викладіть освіжаючий полуничний конфітюр.
Ідея приготування чізкейку з полуничним конфітюром опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни Науменко (naumenko.vitaa) в Instagram. Спочатку десерт потрібно спекти, а потім охолодити повнітсю.
Інгредієнти для основи:
- пісочне печиво – 300 г
- вершкове масло – 100 г
Інгредієнти для начинки:
- крем-сир – 500 г
- цукор – 100 г
- яйця – 2 шт.
- вершки – 150 мл.
Інгредієнти для полуничного конфітюру:
- полуниця – 350 г
- цукор – 80 г
- крохмаль – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Печиво подрібнити у блендері.
2. Додати розтоплене вершкове масло та перемішати до липкої консистенції.
3. В формі для випічки сформувати дно та бортики майбутнього чізкейку.
4. Поставити у холодильник.
5. Для основи до крем-сиру додати яйця, перемішати.
6. Додати цукор.
7. Знову перемішати.
8. Додати вершки і знову перемішати.
9. Перелити у форму та поставити у духовку.
10. Попередньо розігріти її до температури 130 градусів і вниз поставити ємність із водою. Випікати годину і тридцять хвилин.
11. Для конфітюру полуницю та цукор збити блендером у сотейнику з товстим дном, додати крохмаль і загустити на середньому вогні.
12. Перелити на тарілку, накрити харчовою плівкою в контакт та поставити в холодильник.
13. Чізкейк повинен стояти в холодильнику 6 годин. Після цього покрити чізкейк конфітюром.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Молочний коктейль з полуницею
- Йогуртовий торт із полуницею
- Мафіни з полуницею