Лаваш – ідеальний продукт, який може бути основою для приготування смачних та легких пирогів, а також тортів, наприклад "Наполеон". Ще з лаваша можна робити салати, закуски та чіпси.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже простого у приготуванні та смачного пирога з лаваша, з ковбасою та яєчною заливкою.
Інгредієнти:
- 3 листи лаваша
- 100 г ковбаси
- помідори
- маслини
Заливка:
- 4 яйця
- 180 г сметани
- сіль, перець
- 180 г моцарели
- італійські трави
Спосіб приготування:
1. Лаваш складаємо "гармошкою" і викладаємо у змащену олією форму для випікання.
2. Усередину викладаємо ковбасу, помідори та маслини.
3. Яйця збиваємо зі сметаною, сіллю та перцем. Додаємо натерту моцарелу, перемішуємо та заливаємо пиріг.
4. Посипаємо італійськими травами та випікаємо приблизно 25-30 хвилин при температурі 180 С до золотистого кольору.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шаурма у лаваші
- Зелений лаваш для шаурми
- Мімоза у лаваші