Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати
Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати

Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати

Для того, щоб приготувати домашній твердий сир, вам знадобиться всього декілька простих інгредієнтів, а також марля. Смак вийде дуже ніжним. Продукт ідеально підходять для бутербродів.

Ідея приготування домашнього сиру зі сметани та молока опублікована на сторінці фудблогерки Марії Партики (mariya partyka) в Instgaram. Значно бюджетніше, ніж у магазині.

Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати

Інгредієнти:

  • молоко – 1 л. (жирне)
  • яйця – 3 шт.
  • сметана 15%-20% – 200 г.
  • сіль – 2 ч.л. (без гірки)
  • зелена цибуля та базилік – за бажанням

Спосіб приготування:

1. Молоко вилити в каструлю, додати сіль.

Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати

2. Довести до кипіння.

3. До яєць додати сметану.

4. Добре перемішати.

5. Влити до гарячого молока.

Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати

6. Варити вісім хвилин, постійно помішуючи. Сир має почати відділятись від сироватки.

7. Додати зелену цибулю та сушений базилік.

Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати

8. Скласти марлю вдвоє та поставити на друшляк.

9. Процідити через неї проварену сирну масу і отриману грудку так залишити.

10. У контейнері для сиру зробити надрізи. Це може бути звичайний лоток з під магазинної фети.

Домашній твердий сир з молока та сметани: як приготувати

11. Покласти грудку в марлі.

12. Зверху поставити вантаж.

13. Відставити на 5 годин. Спочатку залишіть сир за кімнатної температури, а потім, коли він вже не буде теплий, відставте в холодильник.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Равіолі з сиром
  • Овочевий пиріг з цукіні, шинкою та сиром
  • Вареники з сиром
Джерело матеріала
loader