Пряні малосольні огірки з яблучним оцтом та кунжутом: можна їсти через 30 хвилин
Пряні малосольні огірки з яблучним оцтом та кунжутом: можна їсти через 30 хвилин

Пряні малосольні огірки з яблучним оцтом та кунжутом: можна їсти через 30 хвилин

Додайте до свіжих огірків декілька пікантних інгредієнтів і у вас вийде чудова закуска, яка зможе замінити салати. Овочам достатньо промаринуватись всього 30 хвилин, щоб вони ідеально просочились і, при цьому, залишились хрусткими. 

Ідея приготування пікантних малосольних огірків з яблучним оцтом та часником опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina_movchan) в Instagram. Також додайте чимало часнику.

Пряні малосольні огірки з яблучним оцтом та кунжутом: можна їсти через 30 хвилин

Інгредієнти:

  • огірки – 600 г
  • часник – 2 зубці (натерти на дрібну терку або пропустити через прес)
  • кунжут – 2 ст.л.
  • яблучний оцет – 2 ст.л.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль – 1.5 ч.л.
  • червоний мелений перець - на кінчику ножа (а взагалі додавайте за смаком)

Спосіб приготування:

Пряні малосольні огірки з яблучним оцтом та кунжутом: можна їсти через 30 хвилин

1. Огірок нарізати на половинки, половинки ще на половинки. І розрізати на брусочки по 5-6 сантиметрів.

2. Огірки скласти в миску, додати сіль та перемішати.

3. Залишити на 15 хвилин та злити з них рідину, яка утворилась.

Пряні малосольні огірки з яблучним оцтом та кунжутом: можна їсти через 30 хвилин

4. Додати до огірків мелений червоний перець, соєвий соус, оцет, олію, часник та кунжут.

5. Перемішати, накрити миску кришкою/плівкою та поставити в холодильник на 30 хвилин.

Пряні малосольні огірки з яблучним оцтом та кунжутом: можна їсти через 30 хвилин

6. Після цього можна їсти.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Консервовані огірки з гірчицею
  • Ніжинські огірки без оцту
  • Малосольні огірки з насінням гірчиці
Джерело матеріала
loader
loader