З кабачків можна готувати не тільки оладки, млинці, салати, а ще й закуски та лазанью. Ще їх можна консервувати, тушкувати та робити пасту.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної лазаньї з кабачків, з м'ясним фаршем та твердим сиром.
Інгредієнти:
- 2 цибулини (200-250г)
- 15-20 г масла
- 400 г помідорів (або помідора у власному соку)
- сіль, перець, копчена паприка
- 220 г сиру (краще моцарела + твердий сир)
- 500-600 г фаршу (курячого або телячого)
- 3 зубчики часнику
- 750 г кабачка
Спосіб приготування:
1. Наріжте цибулю та часник, обсмажте на олії 3 хвилини. Сюди додайте фарш, спеції – сіль, перець, копчену паприку. Перемішуємо та смажимо ще 7 хвилин.
2. Додайте або томати у власному соку, або перемелені в пюре соковиті помідори. Все вимішуємо і протушкуйте ще 7 хвилин.
3. Натріть сир, тонко наріжте слайсами кабачки.
4. Викладіть у форму для випічки – шар із кабачків, які злегка солимо, далі шар м'яса, сир, шар кабачків. Далі кабачки, м'ясо та знову сир.
5. Випікайте в духовці 45 хвилин при 180 С.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Італійська лазіння
- Лазання м'ясна
- Лазання з соусом бешамель