Молоду картоплю найчастіше відварюють, а потім подають із маслом та кропом. Але якщо запекти такий овоч в духовці – вийде навіть смачніше. Картопля буде хрусткою і з золотистою скоринкою.
Ідея приготування молодої картоплі в духовці опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Лазун (iren lazun) в Instgaram. Обов'язково зробіть соус на основі вершкового йогурту.
Інгредієнти:
- картопля молода відварена
- сир пармезан – 200-300 г
- олія
- твердий сир – 200-300 г
- вершкове масло розтоплене
- грецький йогурт – 300 г
- кріп
- сік четвертини лимона
- часник 2-3 зубчика
- сіль і перець
Спосіб приготування:
1. Молоду картоплю почистити та відварити майже до готовності.
2. Деко застелити пергаментом і змастити олією.
3. Сир натерти та посипати ним пергамент.
4. Зверху викласти розрізану навпіл картоплю.
5. Зверху картоплю змастити розтопленим вершковим маслом.
6. Відправити в розігріту духовку на 20 хвилин за температури 200 градусів.
7. Для приготування соусу змішати грецький йогурт, сік лимона, кріп, часник та спеції – перемішати до однорідності.
8. Дістати картоплю з духовки і подавати з соусом до столу.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з картоплі
- Котлети з картоплі з м'ясною начинкою
- Млинці з картоплі та кабачка