Не дивлячись на те, що вино – це алкогольний напій, він потребує особливих умов зберігання. Якщо не дотримуватись обов'язкових правил – продукт втратить свої приємні смакові властивості та просто зіпсується.
Тому редакція FoodOboz розповість, як не можна зберігати вино. Є декілька нюансів, які варто врахувати.
Обмежте потрапляння повітря
Перше, що шкодить вину, це повітря. Для того, щоб продукт не зіпсувався, мінімалізуйте вплив кисню на напій.
Спека – ворог вина
В жодному разі не можна зберігати вино там де спекотно. Зовсім не дарма у багатьох закладах є спеціальні підвали для зберігання вина – там завжди холодно. Безпосередньо перед подачею вино також варто охолодити.
Світло погано впливає на вино
Зовсім не випадково те, що вино завжди розливають у темно-зелені пляшки – це захист від світла. Не можна, щоб напій зберігався під прямими сонячними променями, тому що він дуже швидко почне псуватись.
Вину шкодять вібрації
Під час транспортування вино в прямому сенсі відчуває стрес, тому що любить спокій, а під час перевезення рідина переливається та змішується. Тому після транспортування потурбуйтесь про те, щоб напій деякий час полежав у тиші, а вже потім відкорковуйте.
Вину шкодить волога
Вино досить чутливе до перепадів температури та вологи. Тому подбайте про те, щоб напій перебував у прохолодному та абсолютно сухому місці. Також не варто класти вино поряд з тими продуктами, які мають різкий аромат.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Гарячий шоколад із вином
- Полуничний коктейль із вином
- Медовий збитень із вином