Ви точно помічали, що після очищення цибулі та часнику залишається дуже багато лушпиння. Навіть не замислюючись ми викидаємо його у смітник, адже не можемо придумати, як використовувати далі.
Проте, фудблогерка Карлі Бодруг у своєму Instagram запропонувала чудовий спосіб використання лушпиння від цибулі та часнику, завдяки якому вам більше не доведеться викидати гори сміття.
Карлі зібрала все лушпиння, яке залишилось після приготування їжі, та ретельно промила його у розчині води та оцту. Чисті відходи вона виклала на деко та відправила на декілька годин у духовку, до висихання. Точного часу приготування фудблогерка не назвала, а просто зазначила, що шкірки повинні бути повністю сухими.
Тепер лушпиння потрібно лишень подрібнити до порошкоподібного стану. Можна змішати часникове та цибулеве, а можна зробити це окремо, використавши дві ємності. Таким чином ми отримаємо замінники свіжої цибулі та часнику, які матимуть смак свіжих овочів.
У коментарях до відео підписники зазначили, до до цієї суміші також можна додати трішки солі. А інша людина написала свій метод використання лушпиння. Вона заморожує його у морозильній камері, після чого варить бульйон.
Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:
- Як правильно зберігати масло
- Яке м’ясо обрати для шашлику
- Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим