Не викидайте! Як використати лушпиння від часнику та цибулі: лайфхак
Не викидайте! Як використати лушпиння від часнику та цибулі: лайфхак

Не викидайте! Як використати лушпиння від часнику та цибулі: лайфхак

Ви точно помічали, що після очищення цибулі та часнику залишається дуже багато лушпиння. Навіть не замислюючись ми викидаємо його у смітник, адже не можемо придумати, як використовувати далі.

Проте, фудблогерка Карлі Бодруг у своєму Instagram запропонувала чудовий спосіб використання лушпиння від цибулі та часнику, завдяки якому вам більше не доведеться викидати гори сміття.

Не викидайте! Як використати лушпиння від часнику та цибулі: лайфхак

Карлі зібрала все лушпиння, яке залишилось після приготування їжі, та ретельно промила його у розчині води та оцту. Чисті відходи вона виклала на деко та відправила на декілька годин у духовку, до висихання. Точного часу приготування фудблогерка не назвала, а просто зазначила, що шкірки повинні бути повністю сухими.

Не викидайте! Як використати лушпиння від часнику та цибулі: лайфхак

Тепер лушпиння потрібно лишень подрібнити до порошкоподібного стану. Можна змішати часникове та цибулеве, а можна зробити це окремо, використавши дві ємності. Таким чином ми отримаємо замінники свіжої цибулі та часнику, які матимуть смак свіжих овочів.

Не викидайте! Як використати лушпиння від часнику та цибулі: лайфхак

У коментарях до відео підписники зазначили, до до цієї суміші також можна додати трішки солі. А інша людина написала свій метод використання лушпиння. Вона заморожує його у морозильній камері, після чого варить бульйон.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Джерело матеріала
loader
loader