Кіш з куркою та грибами: частинка Франції на вашому столі
Кіш з куркою та грибами: частинка Франції на вашому столі

Кіш з куркою та грибами: частинка Франції на вашому столі

Кіш з грибами та куркою – це надзвичайно смачний та простий у приготуванні пиріг, родом із Франції. В останні роки в нашій країні він набув неабиякої популярності, що цілком закономірно, адже його смак не залишає нікого байдужим.

Як правильно приготувати тісто для цього пирога точно знає фудблогерка з ніком jocheretyan. В Instagram вона також розповіла, як зробити начинку ароматною та соковитою.

Кіш з куркою та грибами: частинка Франції на вашому столі

Інгредієнти для тіста

  • Вершкове масло – 100 гр
  • Борошно – 250 гр
  • Яйце – 1 шт
  • Сіль – дрібка
  • Вода – 3 ст.л.

Інгредієнти для начинки

  • Гриби – 200 гр
  • Куряче філе – 300 гр
  • Цибуля – 1 шт
  • Вершки – 200 мл
  • Яйце – 2 шт
  • Сир твердий – 100 гр
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

1.Просійте борошно та натріть на терці холодне вершкове масло, зʼєднайте з яйцем, сіллю і водою.

2. Сформуйте з тіста пласт, та залиште в холодильнику на час готування начинки.

3. Цибулю дрібно наріжте обсмажте, те ж саме зробіть з куркою та грибами.

Кіш з куркою та грибами: частинка Франції на вашому столі

4. Тісто розкачайте, викладіть у форму та сформуйте бортики.

5. Викладіть начинку зверху тіста.

6. З'єднайте яйця та вершки. Залийте поверх начинки у кіш. Зверху обережно викладіть натертий твердий сир по всій поверхні кіша.

Кіш з куркою та грибами: частинка Франції на вашому столі

7. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.

8. Подавати охолодженим.

На OBOZ.UA є й інші цікаві рецепті кіша:

  • Кіш з куркою
  • Кіш з грибами
  • Кіш з куркою та грибами
Джерело матеріала
loader