В Україні вночі змінилась ситуація з відключеннями: що тепер буде з енергетикою
В Україні вночі змінилась ситуація з відключеннями: що тепер буде з енергетикою

В Україні вночі змінилась ситуація з відключеннями: що тепер буде з енергетикою

В Україні в ніч на 8 червня виходить в роботу енергоблок АЕС. Це, хоч і тимчасово, покращить ситуацію в енергетиці і дозволить дещо послабити обмеження. 

У ніч проти суботи, 8 червня, з ремонту вийде додатковий блок атомної електростанції, що тимчасово покращить ситуацію в енергосистемі, тому обмеження для споживачів стануть дещо м’якшими, повідомив голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі ток-шоу Української правди.

"Ми очікуємо, що в ніч з п’ятниці на суботу вийде в роботу додатковий блок на АЕС. Це на два тижні дасть приємну приварку до потужності, якою ми володіємо по всій енергосистемі", – сказав Кудрицький.

За його словами, найбільш критична ситуація склалась на теплових електростанціях та ГЕС. "Це не означає, що всі ті енергоблоки, які зараз не працюють, знищені назавжди. Але конкретно в цьому моменті – у нас дійсно історичний рекорд того, наскільки низька потужність на теплових електростанціях. На гідроелектростанціях – масштаб теж глобальний цих пошкоджень. Можна сказати, що немає практично жодної гідроелектростанції, яка не була ушкоджена", – каже Кудрицький.  

Нагадаємо, що в Україні з початком масових стабілізаційних відключень розповсюджують міфи про начебто експорт електроенергії в період обмежень. Такі твердження радше нагадують теорію змови, бо для цього необхідно фальсифікувати дані європейської платформи, підкупити українських чиновників, чиновників у сусідніх країнах ЄС та всіх енергетиків, причетних до імпорту та експорту.

Як повідомляв OBOZ.UA, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше зазначив: повністю відмовитися від відключень електроенергії Україні вдасться нескоро.

Режиміввідключення світла всього два: аварійний та плановий. Наприклад, графіки погодинних відключень (ГПВ) запроваджуються заздалегідь і з попередженням.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader