Коли прогнозується найбільш напружена ситуація в енергосистемі: в "Укренерго" зробили заяву
Коли прогнозується найбільш напружена ситуація в енергосистемі: в "Укренерго" зробили заяву

Коли прогнозується найбільш напружена ситуація в енергосистемі: в "Укренерго" зробили заяву

"Укренерго" попереджає українців про найскладнішу ситуацію в українській енергосистемі, яка очікується в середині літа через підвищене споживання електроенергії в спеку та триваючі відновлювальні роботи на пошкоджених обстрілами станціях. Незважаючи на тимчасове поліпшення ситуації завдяки активній роботі сонячних і атомних електростанцій, подолання щоденних дефіцитів електроенергії залишається великою проблемою.

Про повідомило "Укренерго" в коментарі Суспільному. За словами експертів "Укренерго", щоденні дефіцити електроенергії можуть зрости через підвищене споживання, викликане спекою. Це створює додаткові виклики для забезпечення стабільного постачання електроенергії в країні.

"Покрити це споживання електрики буде важко, оскільки все ще триватимуть відновлювальні роботи на пошкоджених російськими масованими обстрілами теплових та гідроелектростанціях," – повідомили в "Укренерго". У компанії також наголосили, що влітку гідроелектростанції традиційно знижують виробництво, а енергоблоки атомних станцій перебувають на ремонті та підготовці до максимальних навантажень наступної зими.

Після кількох масованих обстрілів Росії по енергосистемі України, "Укренерго" було вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення світла у всіх регіонах країни. Компанія ввела аварійні вимкнення з 14 травня, а з 16 травня запровадила графіки відключень, довівши до всіх областей ліміт споживання.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що за останні місяці російські атаки завдали значних пошкоджень критичній інфраструктурі України, що є найбільшими за весь період повномасштабної війни. Галущенко закликав готуватися до складної зими вже зараз, навіть якщо наразі обмежень немає. "Навіть якщо ви не маєте обмежень сьогодні, треба розуміти, що триває війна і десь у цей час ці обмеження є. Тому дуже важливим є економне використання електроенергії", – підкреслив міністр енергетики.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, різна тривалість відключень електроенергії в областях України зумовлена специфікою кожного регіону тавстановленими лімітами обсягів енергоспоживання. Важливим є врахування цих факторів при складанні графіків відключень, щоб забезпечити справедливий розподіл електроенергії серед споживачів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader