Приготуйте це просте та смачне шоколадне печиво, яке порадує вас та ваших близьких. Цей рецепт розрахований на 23 шт. Про це на своїй сторінці розповіла Юлія Вилич у Instagram.
Інгредієнти:
- Борошно - 160 г
- Какао - 25 г
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 80 г
- Цукрова пудра – 150 г
- Яйце (кімнатної температури) – 1 шт.
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Сода – 1/4 ч. л.
Приготування:
Збийте вершкове масло з цукровою пудрою протягом трьох хвилин, поки маса не стане легкою і повітряною. Додайте яйце і продовжуйте збивати до однорідної маси.
В окремій мисці просійте разом борошно, какао, розпушувач та соду. У два прийоми додайте сухі інгредієнти до масляної суміші та ретельно перемішайте до отримання гладкого тіста. Сформуйте з тіста кулю, загорніть її в харчову плівку і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів і застелите лист пергаментним папером. Дістаньте тісто з холодильника і відщипуйте невеликі шматочки, з яких формуйте кульки. Перетворіть кульки на товсті диски завтовшки 0,5-0,7 см.
Використовуйте вирубку для печива або звичайну склянку, щоб вирізати з тіста печиво. Викладіть печиво на підготовлений лист і випікайте в розігрітій духовці 8-10 хвилин. Дайте печінкою повністю охолонути на деку. Прикрасьте печиво розтопленою шоколадною глазур'ю або темперованим шоколадом.
Останні новини України:
Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.
Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.
Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.