Зеленський відреагував на рекордну допомогу Щвеції
Зеленський відреагував на рекордну допомогу Щвеції

Зеленський відреагував на рекордну допомогу Щвеції


Шведська допомога не лише рятує життя українців, але й допомагає гарантувати довготривалий мир і безпеку в Європі, ззаначив президент.

Рекордний за розміром пакет військової допомоги від Швеції на загальну суму майже 1,2 млрд євро має важливе значення для обороноспроможності й стійкості України. Про це написав президент Володимир Зеленський у соцмережі у середу, 29 травня.

Він розповів, що вчора говорив із прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном про поточну ситуацію на полі бою та пріоритетні оборонні потреби України.

“Сьогодні я радий висловити свою глибоку вдячність прем’єр-міністру Крістерссону, його уряду та всім шведам за найбільший пакет військової допомоги, оголошений Швецією на сьогодні, на загальну суму майже 1,2 млрд євро. У новому пакеті передбачено насамперед постачання засобів протиповітряної оборони, артилерійських боєприпасів і бронетехніки, які є критично важливими для наших воїнів”, – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що до пакета також увійшли літаки радіолокаційного спостереження та управління ASC 890, весь шведський парк бронемашин PBV 302 і додаткові артилерійські боєприпаси.

“Ця допомога має важливе значення для обороноздатності й стійкості України. Важливо відзначити, що шведська допомога не лише рятує життя українців, але й допомагає гарантувати довготривалий мир і безпеку в Європі. Разом ми захистимо наші спільні цінності й забезпечимо притягнення агресора до відповідальності, – запевнив президент.

Нагадаємо, 20 лютого Швеція надала 15 пакет військової допомоги Україні. На той момент його вартість була найбільшою – 7,1 млрд шведських крон (понад 680 млн доларів).

При цьому уряд Швеції протягом наступних трьох років планує надавати Україні військову допомогу по 2,3 млрд доларів щорічно.



Теги за темою
Україна Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader