Голова МЗС Литви: Угорщина блокує 41% рішень ЄС щодо України
Голова МЗС Литви: Угорщина блокує 41% рішень ЄС щодо України

Голова МЗС Литви: Угорщина блокує 41% рішень ЄС щодо України

Джерело

DW

Міністерство закордонних справ Литви порахувало відсоток угорського саботажу в роботі Євросоюзу. Як виявилось, щойно йдеться про Україну – Будапешт блокує 41% таких рішень.

Міністр Габріелюс Ландсбергіс озвучив це перед початком засідання Ради ЄС з закордонних справ. Він закликав колег не розглядати вчинки угорців як окремі епізоди, бо це системна «робота».

Так Угорщина блокувала восьмий транш військової допомоги Україні з Європейського фонду миру, нові мільярдні надходження для Києва з даного фонду, переговори про вступ України до ЄС та інші ініціативи.

«Спільна заява щодо Грузії, допомога Вірменії – майже всі наші необхідні рішення блокуються однією країною», – підкреслив Ландсбергіс.

Висловилась і міністр закордонних справ Бельгії, яка саме головує у Раді ЄС, Хаджа Лахбіб. Вона заявила, що Європа не може просто змиритися з тим, що одна країна підписалась під надходженням допомоги Україні, тепер це блокує.

Від редакції. Європейські дипломати вже обговорювали перехід до іншої системи голосування – замість одностайних рішень, які Угорщина так завзято блокує, перейти до голосування більшістю. Також Європа вже мала досвід покарання Угорщини гальмуванням надходжень із бюджету ЄС до Будапешта. Треба ж якось провчити аферистів?

Название источника
DW
Ссылка на материал
https://amp.dw.com/uk/litva-41-vidsotok-risen-es-sodo-ukraini-blokue-ugorsina/a-69194052
Теги за темою
Євросоюз Новини політики Угорщина Литва
Джерело матеріала
loader
loader