Чистка вентиляційних систем на професійних кухнях
Чистка вентиляційних систем на професійних кухнях

Чистка вентиляційних систем на професійних кухнях

Недоглянута вентиляційна система здатна спровокувати не лише неприємний запах та задуху, а й більш прикрі наслідки. Її регулярне очищення є питанням гігієни, а також комфорту, ефективної роботи та безпеки кожного, хто дотичний до цього приміщення. 

Чому треба своєчасно чистити вентиляційну систему професійної кухні?

Керівництво бізнесів та установ, де функціонує професійна кухня, має подбати про регулярну перевірку стану вентиляційної системи та ретельний догляд за нею, якщо хоче:

  • Забезпечувати персоналу належні умови праці. Забрудненість витяжки та інших елементів відведення повітря першим відчуває на собі персонал. Неприємні аромати при приготуванні страв поширюються кухнею. Зіпсоване повітря може спричинити запаморочення та головний біль. 
  • Справляти лише позитивне враження на гостей. Люди, які харчуються у кафе, ресторані або столовій, прагнуть дихати чистим повітрям і йти з закладу задоволеними, в непросякнутому гаром одязі. Інакше репутацію пункту харчування в їхніх очах буде зіпсовано, а це — потенційні фінансові втрати для бізнесу. 
  • Захищати співробітників та гостей від патогенної мікрофлори. Бактерії та грибки, що перебувають у повітроводах, дуже швидко поширюються приміщеннями, що підвищує ризик захворювань на ГРВІ. 
  • Запобігати пожежі. При нехтуванні очисними заходами вентиляційна система професійної кухні — джерело пожежної небезпеки. Всередині нашаровуються бруд та жир, що легко займаються та відмінно горять. 
  • Мати можливість відшкодування за наявності оформленої страховки. Якщо кухня продовжує працювати без проведення обов’язкової перевірки вентиляційних каналів у зазначену дату, підприємство або установа самостійно несе відповідальність за усі збитки у разі пожежі. 
  • Досягти безперебійної роботи вентиляційного обладнання. Регулярне очищення системи очищення повітря скорочує витрати на її обслуговування, адже ймовірність ламання суттєво знижується. 

Своєчасна чистка систем вентиляції на професійній кухні — шлях до створення приємної та безпечної атмосфери для продуктивного приготування страв. 

Що саме треба чистити у вентиляційній системі?

Комунікації, які відповідають за очищення кухонного повітря, треба очищати максимально. У закладах громадського харчування йдеться про сажеву та жирову вентиляції. Треба охоплювати усі складові конструкції:

  1. Кухонний зонт.
  2. Повітроводи. 
  3. Димарі.
  4. Гідрофільтри. 

Нерідко навіть при генеральних прибираннях потреба ретельного догляду за системою вентиляції ігнорується. Якщо у ваших працівників обмаль часу на доглядовий процес або немає відповідного досвіду, краще звернутися по допомогу до фахівців. 

Професійне чищення вентиляційних систем

Якщо вас цікавить послуга якісного догляду за системою вентиляції, її можна замовити на сайті ch-v.com.ua. Компанія застосовує надсучасне обладнання та високоефективні хімічні засоби та кислотній та лужній основі, завдяки чому дієво усуваються найскладніші жирові нашарування. 

Замовити послугу можна у таких містах, як Київ, Одеса, Львів і Черкаси. Прийнятна вартість, пунктуальні кваліфіковані працівники зі значним досвідом чищення вентиляцій в закладах та організаціях — ось головні причини замовити послуги спеціалістів саме цієї компанії.

Невідкладна чистка вентиляційної системи згідно з графіком вберігає від негативних відгуків, неприємних ситуацій та зайвих грошових витрат.

Джерело матеріала
loader
loader