Польща розглядає перехід на скорочений робочий тиждень
Польща розглядає перехід на скорочений робочий тиждень

Польща розглядає перехід на скорочений робочий тиждень

Польський уряд серйозно думає про скорочення робочого тижня. На порядку денному два варіанти: перехід на чотириденний робочий тиждень або скорочення стандартного робочого тижня з 40 до 35 годин.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Релокація. Українці у Польщі".

Зазначається, що остаточне рішення буде прийнято після ретельного аналізу та консультацій з різними групами, які торкнулися цієї зміни.

Польські працівники, відомі своєю працьовитою натурою, з ентузіазмом сприйняли цю ініціативу. З іншого боку, роботодавці стурбовані потенційним впливом скорочення робочого часу на витрати та продуктивність, адже незрозуміло, чи зможуть працівники виконувати той самий обсяг завдань за 4 дні без шкоди для заробітної плати.

Міністерство сім'ї, праці та соціальної політики вже вивчає досвід пілотних проектів в інших країнах. Бельгія, Франція, Німеччина та Ісландія вже продемонстрували успішні приклади скорочення робочого тижня.

Дослідження ClickMeeting показало, що 43% опитаних поляків вірять у підвищення продуктивності під час переходу на 4-денний робочий тиждень. 29% вважають, що нічого не зміниться, а 19% побоюються зниження ефективності.

Додамо, що українці почали виїжджати на сезонні роботи до Західної Європи замість Польщі, де мають можливість заробити більше.

Джерело матеріала
loader
loader