"Потрібно зрозуміти": українці мають навчитися з відключеннями і взимку, і влітку, — "Укренерго"
"Потрібно зрозуміти": українці мають навчитися з відключеннями і взимку, і влітку, — "Укренерго"

"Потрібно зрозуміти": українці мають навчитися з відключеннями і взимку, і влітку, — "Укренерго"

За словами голови правління енергетичної компанії Володимира Кудрицького, найближчі місяці будуть складними для енергетики, адже відключення можуть статися в будь-який момент. Населенню потрібно навчитися з цим жити.

Україна має бути готова до того, що відключення електрики можуть бути як у зимову пору року, так і в літню. Детальніше з цього приводу висловився голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у коментарі "Суспільному".

За його словами, населення має усвідомлювати, що ситуація в енергосистемі доволі складна і особливо це відчуватиметься в зимовий період року, коли споживання електрики лише зростає. Відповідно, наступна зима пройде з новими випробуваннями.

"Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогодні існують, досить імовірно, що повністю виключити ймовірність планових відключень не вдасться", — заявив Володимир Кудрицький.

Окремо голова "Укренерго" додав, що на відновлення електростанцій, які за час великої війни атакувала Росія, потрібні місяці та роки. Саме тому чекати стрімкого збільшення генерації не варто. Необхідно навчитися жити з подібними відключеннями та графіками.

"Це не будуть блекаути, а контрольовані відключення, які ми, як оператор, застосовуємо, щоб зберегти цілісність системи. Це потрібно зрозуміти", — підсумував Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, 21 травня повідомлялося, що в Україні зростуть тарифи на світло, адже перебуває вартість електроенергії не на рівні собівартості, як заявила голова підкомітету з питань енергетичної безпеки Вікторія Гриб. За її словами, багато чого буде залежати від того, в якому стані буде система.

Теги за темою
електроенергія
Джерело матеріала
loader