Хлібчик з м’яса — це дуже ароматна і вдала страва
Ми розповідали, як смачно тушкувати м’ясо з картоплею. Але іноді варто подбати про те, щоб в холодильнику була проста м’ясна закуска, яку можна швидко покласти на бутерброд. Ділимось судовим рецептом.
Цей рецепт м'ясного хлібця з копченою ковбасою стане справжньою знахідкою для вашого столу. Він не лише простий у приготуванні, але й неймовірно смачний та ароматний, а завдяки копченій ковбасі має насичений м'ясний смак. Закуска легко замінить вам звичні ковбасу і котлети. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 1 кг фаршу (яловичина та свинина)
- 100 г копченої ковбаси
- 4 скибочки черствого батона
- 100 мл молока
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
- 1/4 ч. л. меленої паприки
- 1/2 ч. л. меленого лаврового листа
- 1/2 ч. л. меленого коріандру
- 1 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- Розмочіть батон у молоці протягом 5 хвилин, потім відіжміть. Прокрутіть через м'ясорубку фарш, копчену ковбасу, батон і цибулю.
- Додайте подрібнений часник, спеції та сіль, добре перемішайте. Застеліть форму для випічки пергаментом. Викладіть фарш у форму, щільно утрамбовуючи його, щоб не було пустот.
- Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте м'ясний хлібець протягом 50 хвилин. Перевірте готовність, проколовши хлібець шпажкою: якщо витікає прозорий сік, він готовий.
- Дайте м'ясному хлібцю постояти у формі 10-15 хвилин перед нарізанням. Охолоджений хлібець добре нарізається тонкими шматочками і може слугувати заміною ковбасі.
М'ясний хлібець можна подавати з різними соусами та гарнірами. Також цю м’ясну закуску можна використовувати для приготування бутербродів, сендвічів або салатів. Ще ми розповідали, як приготувати чудовий пиріг на основі кефіру — ми ділились рецептом.