Для цього пирога чистити рибу не потрібно: хитрий рецепт
Для цього пирога чистити рибу не потрібно: хитрий рецепт

Для цього пирога чистити рибу не потрібно: хитрий рецепт

Відмінний спосіб нагодувати баночкою сардин усю сім’ю

Ми часто готуємо різноманітні пироги. Солодкі та солоні, з м’ясною чи овочевою начинкою – така випічка смачна та проста у приготуванні.

Сьогодні ми разом із Shuba поділимося незвичайним пирогом із рибною начинкою, проте рибу вам навіть чистити не доведеться. Вся річ у тому, що для його приготування ми візьмемо консервовані сардини. За бажання такий пиріг можна начинити чим завгодно, головне — виявити фантазію.

Як приготувати пиріг з консервованими сардинами.

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • сметана — 300 г;
  • розпушувач — 12 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • кунжут білий — 20 г.

Для начинки:

  • сардини в олії — 185 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • картопля — 6 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо зі сметаною. В отриману масу додаємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і замішуємо однорідне тісто.
  2. Для приготування начинки чистимо і нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його до золотистого кольору. Рибу розминаємо вилкою.
  3. Чистимо, миємо та нарізаємо тонкими кружальцями картоплю. Солимо його і перчимо.
  4. Форму змащуємо олією. Виливаємо половину тіста, зверху — половину картоплі, далі — рибу та цибулю, а потім - другу частину картоплі.
  5. Заливаємо все тістом, що залишився, посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

На десерт пропонуємо приготувати смачний тортик на основі звичайного печива.

Джерело матеріала
loader