Для цього десерту ви заморожуватимете ягоди на зиму: готуємо пана-коту з полуницею
Для цього десерту ви заморожуватимете ягоди на зиму: готуємо пана-коту з полуницею

Для цього десерту ви заморожуватимете ягоди на зиму: готуємо пана-коту з полуницею

Ні духовки, ні метушні з тестом

У сезон полуниці хочеться побалувати близьких смачним десертом. Пропонуємо скуштувати найвідоміший італійський десерт пана-кота.

У перекладі з італійської назва означає варені вершки, а готується пана-кота, відповідно, з вершків, цукру та желатину. Десерт танутиме в роті, а полуничний соус підкреслить ніжний смак вершків. Рецептом ділиться "Главред".

Як приготувати італійську пана-коту з полуницею

Інгредієнти:

  • 400 мл вершків 33%-38%;
  • 100 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру (10 г);
  • 1 пакетик желатину (10 г).

Для соусу:

  • 200 г свіжої або замороженої полуниці;
  • 4 ст. цукру.

Спосіб приготування:

  1. Желатин заливаємо 5 ст. л. води та залишаємо на 10 хвилин або на час, вказаний на упаковці.
  2. Вершки разом із молоком доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Вимикаємо вогонь. У масу додаємо звичайний та ванільний цукор, все ретельно перемішуємо.
  3. Желатин відправляємо в вершкову суміш, перемішуємо все до повного його розчинення. Даємо охолонути та знову все перемішуємо.
  4. Розливаємо вершкову масу по порційних келихах або склянках, але не до верху. Відправляємо у холодильник на 2-3 години до повного застигання.
  5. Для приготування соусу полуниці (залишаємо пару штук для прикраси) разом із цукром подрібнюємо у блендері, відправляємо у келихи поверх вершків. Прикрашаємо залишеною полуницею.

Рекомендуємо також скуштувати десерт "Пташине молоко". Він сподобається всім без винятку.

Джерело матеріала
loader
loader