Ні духовки, ні метушні з тестом
У сезон полуниці хочеться побалувати близьких смачним десертом. Пропонуємо скуштувати найвідоміший італійський десерт пана-кота.
У перекладі з італійської назва означає варені вершки, а готується пана-кота, відповідно, з вершків, цукру та желатину. Десерт танутиме в роті, а полуничний соус підкреслить ніжний смак вершків. Рецептом ділиться "Главред".
Як приготувати італійську пана-коту з полуницею
Інгредієнти:
- 400 мл вершків 33%-38%;
- 100 мл молока;
- 100 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру (10 г);
- 1 пакетик желатину (10 г).
Для соусу:
- 200 г свіжої або замороженої полуниці;
- 4 ст. цукру.
Спосіб приготування:
- Желатин заливаємо 5 ст. л. води та залишаємо на 10 хвилин або на час, вказаний на упаковці.
- Вершки разом із молоком доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Вимикаємо вогонь. У масу додаємо звичайний та ванільний цукор, все ретельно перемішуємо.
- Желатин відправляємо в вершкову суміш, перемішуємо все до повного його розчинення. Даємо охолонути та знову все перемішуємо.
- Розливаємо вершкову масу по порційних келихах або склянках, але не до верху. Відправляємо у холодильник на 2-3 години до повного застигання.
- Для приготування соусу полуниці (залишаємо пару штук для прикраси) разом із цукром подрібнюємо у блендері, відправляємо у келихи поверх вершків. Прикрашаємо залишеною полуницею.
Рекомендуємо також скуштувати десерт "Пташине молоко". Він сподобається всім без винятку.