Нацгвардієць запросив депутата Львівської міськради на фронт
Нацгвардієць запросив депутата Львівської міськради на фронт

Нацгвардієць запросив депутата Львівської міськради на фронт

Голова фракції “Європейська Солідарність” Петро Адамик заявив, що військовослужбовці Нацгвардії України “відсиджуються” у тилу.

Про це повідомив журналіст, військовослужбовець НГУ Євген Міклушка.

“НЕ ВОЮЄ наша Нацгвардія. За версією депутата Петро Адамик, вона “відсиджується на Науковій”. І сказав він це не десь тихенько на вушко, а під час засідання бюджетної комісії Львівської міської ради“, – зазначив військовослужбовець.

Зокрема, Міклушка наголосив, що таке висловлювання Адамика – це плювок в обличчя всім, хто воює у “хижаку” та сімʼям тих, хто не повернувся з фронту.

“З фронту, про який цей депутат знає максимум з ТікТоку. Маю ряд пропозицій до Петра Адамика:

1. В НГУ працює рекрутинговий центр, тож можете скористатись своїм правом (чи обовʼязком) на мобілізацію і “відсидітись” на Науковій.

2. Я можу піти у відпустку і влаштувати Вам персональний тур лінією бойового зіткнення, де тримають оборону військовослужбовці-львівʼяни з Національної гвардії України. Поїхали?

P.s. Міг би додати до цього посту якесь своє пафосне фото з-під Авдіївки і зібрати під постом кілька сотень вподобань, але позичу Ваше, актуальне”, – додав військовослужбовець НГУ.

Депутат прокоментував інцидент, який трапився.

“Бачу, що ця справа заходить надто далеко, тому мушу відреагувати тут. На останньому засіданні комісії з питань бюджету Львівської міськради ми справді розглядали питання фінансової допомоги одній з частин Нацгвардії. І в цьому контексті ми говорили про, увага (!) місцезнаходження частини в нашому місті. Між словами “сидять” і “відсиджуються” є велика різниця. Я її розумію. Сподіваюсь, що і ви також. Також я розумію, що говорити чи писати публічно, що і де з військових об’єктів розміщено, в часі війни категорично неприпустимо. Бо говорив я це непублічно, іншому учаснику засідання. Ще раз – говорили про місцезнаходження частини! Звідси роблю висновок, що та особа, що передала вам цю інформацію або навмисно спотворила її, або має проблеми із слухом. Також добре розумію участь і роль нацгвардії у воєнних діях. Бо і сам неодноразово був в місцях дислокації бійців НГУ в зоні бойових дій. Серед моїх друзів, близьких, серед спортсменів-регбістів, є багато військовослужбовців Нацгвардії, яким ми намагаємось постійно і системно допомагати. Тож екскурсій не потребую. І точно не піддаю сумнівів героїзм захисників у формі “хижак”, які боронять нашу країну від окупантів”, – зазначив депутат.

До слова, користувачі у соцмережаж також поділились думкою стосовно бійців Національної гвардії України, які беруть активну участь у захисті нашої держави від загарбників та протистоять окупантам з 2014 року.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader